dinsdag 3 maart 2020

Strijkijzer

Bij en strijkplank hoort een strijkijzer.
Door een filmpje op Pinterest word ik op een idee gebracht. We hebben op zolder nog styropor en daarmee ga ik aan het proberen. De derde poging vind ik geslaagd en dit strijkijzer ga ik schilderen met hobbyverf.
Van het maken van de lampen heb ik nog een stekker aan elektriciteitsdraad ziten. Die lijm ik aan/in het strijkijzer. Daarna om het ijzer heen, zodat niemand over het snoer kan struikelen.

strijkijzer meten
Test snijden

Onderkant


snoer vastgelijmd

Met stekker

4 opmerkingen:

  1. Jemig, wat een gepeuter zal dat geweest zijn, Mieke, maar....jij hebt je strijkijzer! En zelfs mèt een snoer/stekker eraan, goed gedaan!!
    Fijne dag gewenst.
    Groetjes, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was inderdaad een gepeuter :-) en ik ben blij dat het in combinatie met de strijkplank ook uitziet als een strijkijzer :-D. Thanks!
      Jij ook een fijne dag,
      Groetjes Mieke

      Verwijderen
  2. Dag Mieke,

    De Leven-bijlage van de weekendkrant van NRC opent met de rubriek Vrij. In deze fotorubriek laten we aan onze lezers zien welke hobby’s Nederlanders zoal hebben. Folkert Koelewijn maakt een bijna pagina-vullende foto, en Sanneke van Hassel en ik maken er beurtelings een stukje van ongeveer 400 woorden bij. Ik zou je bij deze willen vragen of Folkert en ik een keer bij jou thuis langs mogen komen om jouw poppenhuishobby in beeld te brengen!

    Het moet een gezellig stukje worden waarmee ik de lezers een inkijkje geef in de wereld van poppenhuizen en miniaturen. Ik heb zo'n vermoeden dat niet alle lezers weten dat er zoveel werk in een poppenhuis kan zitten. Als je vragen hebt: ik ben te mailen via m.vanegmond@nrc.nl. Op deze plek mijn nummer plaatsen is misschien niet handig. En hierbij alvast een link naar de rubriek om een indruk te krijgen: https://www.nrc.nl/rubriek/vrij/.

    Ik hoor graag van je!

    Vriendelijke groet, Manouk van Egmond

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lo mejor es practicas , se ve como una plancha .Buen domingo:-)

    BeantwoordenVerwijderen