zaterdag 26 maart 2016

Kleedje

Soms is het leuk om iets kleins te doen in het huis. In eerste instantie had ik wit, hoogpolige vloerbedekking in de slaapkamer liggen. Het zag er leuk uit, maar niet handig. Dus dat heb ik eruit gehaald. Terwijl we laatst bij Ikea liepen, bedacht ik ineens dat ik wel een kleedje kon maken van het bontje. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de superklusser lief aangekeken en die heeft een mal getekend.
 Schaar in het papier en in de stof en klaar is het kleedje.
 Ik had het idee, om net als op de zolder, parket te maken in de slaapkamer. Maar dan wel blokjes parket. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben niet zo handig met lijnen trekken en zagen en daar was het resultaat dan ook naar. Superklusser stelde me gerust... het is moeilijk om zo uit de losse hand stukjes van 1 centimeter te zagen, zonder aanslag. Beter is het om een cirkelzaag te gebruiken in plaats van het zaagje van de unimat. Tja aangezien ik alleen dat zaagje heb, heb ik me erbij neer gelegd dat het blokjes parket nu niet gaat.
 Volgende stap was snel gemaakt. Een tijdje terug had ik plakkurk gekocht, dat heb ik nu voorlopig op de vloer geplakt.
Volgende klus in de slaapkamer: de gordijnen. Het eerste uitprobeersel is niet naar mijn zin. Het was met de hoge vloerbedekking niet goed te meten en uit te hangen. Wordt vervolgd.


2 opmerkingen:

  1. Het lijkt net een echt ikea kleed inderdaad, ik heb er eentje in het groot in mijn woonkamer!

    BeantwoordenVerwijderen