dinsdag 10 april 2012

Barmeubel

Maandag was ik aan het proberen of ik een barmeubel kon maken, ik heb nu een paar wijnflessen. Ik heb het voorbeeld van Wil.
Van mijn zus had ik al eens een vitamine koker gekregen. Daar heb ik een stuk uitgezaagd en met een mesje de zaagdelen glad gemaakt.
Ik ben bij de kurken gaan kijken of daar iets van de juiste diameter tussen zat. Ik heb een plastic kurk gevonden met een diameter van 21mm. Netjes 4 mm op afgetekend en gaan zagen in de verstekbak. Het eerste deel ging goed, daarna zaagde ik heeeeeeel scheef.
Maar eens gaan overleggen met de superklusser hier in huis, die kwam met houten schijfjes. Alleen bedachten we dat die wel erg lastig smaller te maken zijn. Uiteindelijk zijn we (lees Theo) met de Unimat machine aan het werk gegaan. Hij heeft met de draaibank een deksel gemaakt en een mooie eendelige onderkant. (In het origineel wordt er een losse bodem en onderkant gemaakt.)
De 2 delen moesten nog wel vlak gemaakt worden. Vijl op het werkvlak leggen en de houtjes erover heen halen. Toen ik daar vanmorgen aan wilde beginnen, bleek er een kaboutertje geweest te zijn, het werk was dus al gedaan.


De onderdelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten