woensdag 26 november 2014

Winnaar

Ik heb te  horen gekregen dat ik een van deze schattige ballonnen gewonnen heb. Pamela van Pam's Creatieve Ideeën heeft ze gemaakt en heeft ze verloot via Facebook.
De ballonnen die Pamela gemaakt heeft
De postbode heeft zijn best gedaan, ik kreeg vandaag post. De door Pamela gemaakte ballon is bij mij afgeleverd. Er zat een extra cadeautje bij om een tasje te maken. Dank je wel, ik ben er helemaal blij mee
Mijn gewonnen ballon, inclusief lief tasje

vrijdag 14 november 2014

Verhuizen

Afgelopen weekend zijn de verhuizers geweest en hebben het hele huis leeggehaald. Om de verlichting aan te kunnen sluiten, moet het huis op zijn kant gelegd worden. Het aanleggen van de verlichting wordt een aardige klus, waarvoor ik de hulp van een elektricien inroep. Het solderen van de dunne draadjes, daar heb ik nog wat hulp bij nodig. Nu het huis leeg is zijn er nog een paar dingen die ik wil gaan aanpassen. Het is net ons eigen huis In de ouderslaapkamer ben ik nu bezig om de vloer te frezen, zodat de draden in de vloer verdwijnen.

donderdag 6 november 2014

Zelf knutselen

Op de beurs worden ook zelf maak setjes aangeboden. Ik heb bij Jane Harrop een drietal kits aangeschaft. Hiermee kan ik een Butler tray, trekhondje en een hobbelpaard van gaan maken.



woensdag 5 november 2014

Bewoners

Al een hele tijd ben ik aan het zoeken gegaan naar poppen die de juiste maat hebben voor in het huis. Er worden heel veel 1:12 poppen aangeboden, die zijn veel te groot. Op een Engelse website had ik leuke poppen gezien, maar die waren iedere keer niet leverbaar. Nu zag ik dat er in Apeldoorn een aantal aanbieders van poppen zouden staan, waaronder 2 ook in de 1:24 maat.
Tja en welke poppen kies je dan uit, bij de eerste kraam vond ik ze leuk, maar om ze dan gelijk aan te schaffen, daar waren ze een beetje te prijzig voor. Op zoek naar de 2e kraam. Die poppen hadden geen haar, dus dat zou ik dan ook moeten gaan maken. Aan het einde besloten om de poppen bij de 1e kraam te gaan kopen...
Voorlopig krijgen jullie ze alleen in bed te zien, ze zijn aan het wachten tot de kleding bestelling gemaakt wordt.

Badeendje

Bij een hele grote kraam met grabbelbakken, kwamen we deze bad-eend tegen. Is 'ie niet lief?

Houten speelgoed

Bij een Duitse kraam, kwamen we dit houten speelgoed tegen. Huizen, bomen en dieren die in de kraal kunnen staan. Mooi afgewerkt, ik zie de jongen er al mee spelen.

dinsdag 4 november 2014

Breiwerk

Voor de koude winteravonden heeft de moeder de wol en breipennen al klaar staan. Wat zou het worden, een lekkere trui of misschien een sjaal?

maandag 3 november 2014

Container

Bij een van de kramen kwam ik een blauwe container tegen, te leuk om niet mee te nemen. De wielen zijn nog niet aan de container gelijmd, dat is een klusje voor een later tijdstip. Ik ben blij dat ik de mat van blauw chenilledraad gemaakt heb, kleurt dat mooi bij elkaar.

zondag 2 november 2014

Tafel huiskamer

Er komen in de huiskamer steeds meer voorwerpen te staan, de brandende kaarsen, een schaal en lavende. Het paste allemaal niet meer op het kleine halfronde bijzettafeltje. Vandaar deze schitterende houten tafel.

zaterdag 1 november 2014

Boerenbont servies

 Ik ben er helemaal blij mee, van mijn ouders heb ik mijn verjaardagsgeld omgezet in een boerenbont servies: 4 borden, een ovalen schaal en een botervloot. Eenmaal thuis heb ik de tafel gelijk gedekt.


Eerder had ik al bestek aangekocht, ze kunnen dus aanschuiven.