woensdag 6 april 2011

Muurtafel

Met het lezen van een beschrijving van een muurtafel dacht ik: "dat doe ik wel even"
De praktijk wijst uit dat het iets lastiger is dan dat. Van een oud-collega van Theo heb ik restjes hout gekregen, die hij voor zijn hobby houten vliegtuigen bouwen in huis had. Dit hout is dun genoeg om mee aan de slag te gaan. Op de site van Trompke staat een goede beschrijving van een 1:24 tafel, zodat ik niet om hoef te gaan rekenen, maar ik gelijk aan het werk kan.
Ik heb het zagen met de zaagmachine aan Theo over gelaten, die is daar handiger in dan ik. De onderdelen zijn iets groter uitgezaagd dan ze moeten zijn, dus mocht ik gaan schuren.
Ik had het stukje hout in mijn hand en het schuurpapier in mijn andere hand, dat werkte niet echt lekker. Terwijl ik zo aan het werk was kreeg ik de tip om het schuurpapier op de tafel te leggen en dan met het hout erover heen te gaan. Dat werkte al een stuk beter.
Ik heb een bankschroef gekocht, nu staat het hout daarin vast en gebruik ik een handig klein schuurblokje om te schuren.
Wordt vervolgd.
Er gaat meer tijd in zitten dan ik dacht, of misschien schuif ik het schuren een beetje voor me uit omdat ik het erg lastig vind om het op de juiste maat te maken. Let wel je spreekt over stukjes hout die 2,5 mm hoog en 7 mm breed zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten