zaterdag 25 oktober 2014

Poppenhuis en miniaturenbeurs in Apeldoorn

Vandaag ben ik op de poppenhuis en miniaturenbeurs geweest, samen met Theo. Met mijn verjaardag had ik van mijn ouders en de buurman geld gekregen. Dat brandde sinds augustus al in mijn portemonnee. Aangezien ik een hele waslijst had van spullen die ik wilde kopen, heb ik het netjes bewaard tot vandaag.
Thuis had ik al huiswerk gedaan, op de plattegrond van de beurs heb ik aangegeven waar de kramen die 1:24 materiaal verkopen aangegeven. Die stonden over de hele beursvloer verdeeld, dus uiteindelijk hebben we wel alle kramen vluchtig of grondig bekeken.
Voorlopig even een overzichtsfoto met alle aankopen. Ik ben zo blij eindelijk een paar poppen voor in het huis. Vader, moeder en een jongen. De baby ligt thuis al te wachten op ze.

zaterdag 18 oktober 2014

De rechterkant van het huis



 De keuken
 Badkamer
 Ouderslaapkamer
Kluszolder

vrijdag 17 oktober 2014

De linkerkant van het huis

 Jongenskamer
 Babykamer
 Huiskamer
Logeerzolder

donderdag 16 oktober 2014

Inkijkje in het huis

Het is al weer even geleden dat ik jullie een inkijkje gegeven heb in het huis. Er komen iedere keer spullen bij of ik verander er iets aan. Op dit moment zijn de kamers zo:
De linkerkant:
De rechterkant





woensdag 15 oktober 2014

Lamp jongenskamer

Tijdens een van mijn speurtochten op het WereldWijdeWeb kwam ik op http://chantalstainedglass.50megs.com/ Zij heeft heel wat glas in lood voorbeelden. Ineens zag ik iets dat ik als lampenkap voor de jongenskamer kan gaan gebruiken. Ik ben nog aan het puzzelen hoe ik de elektriciteitskabel er aan vast kan zetten, maar volgens mij lukt het wel met de kraal die er nu tijdelijk in zit.
Ik ben verder aan het puzzelen gegaan, de kraal is wel wat zwaar. Ik bedacht me ineens dat ik nog off-set plaat heb liggen. Hier heb ik een strookje van gemaakt met een gat er in. Nu kan de lamp erdoor en branden maar.

woensdag 1 oktober 2014

Hoelahoep

Vanavond heb ik een hoelahoep gemaakt. Ik ben op het internet aan het rondkijken gegaan om te zien hoe groot zoiets in het echt is. De rekenmachine erbij en omgerekend naar 1:24. Terwijl ik de hoelahoep aan het maken was bekroop de gedachte me, dat er iets niet klopte.


Terug naar de pagina op het internet, om te zien wat er nou precies stond. Oeps, de diameter van de hoelahoep is 71 centimeter en niet de omtrek. Volgende hobbel, hoe bereken ik hoelang mijn draad moet zijn om de diameter van 3 cm te krijgen...

Gelukkig is deze berekening ook terug te vinden op het internet...


Dat lijkt er meer op, 9,42 centimeter. Stukje ijzerdraad erin om de boel een beetje rond te krijgen: hoelahoep is klaar.