zondag 27 april 2014

Handdoekenrek

Op de poppenhuizenbeurs in 2010 heb ik bij Pamela, At home by Pam een schattig handdoekenrekje gezien. Zij maakt ze zelf, voor 1:12 huizen. Van haar heb ik een foto en de maten gekregen. Van de week aan de slag gegaan om metaal te buigen, voor het eerst sinds de lagere school te solderen en handdoeken op maat te maken.

200 graden: warm zat!
Soldeerbout in actie
Draad en tangen.




Het rekje, afgewerkt met grijze kralen


Met grijze badstof handdoeken




Ik ben helemaal trots op het resultaat, mede mogelijk gemaakt door Theo. Die me net op de juiste momenten even kwam helpen.

zaterdag 26 april 2014

Zelf flesjes maken van kralen

Bij Joanne's Minis heb ik gezien hoe simpel het is om flesjes te maken. Voor de baby kamer kan ik wel wat gebruiken. Ik ben aan de slag gegaan met kralen en speciale sieradenlijm. Die lijm heb je nodig anders heb je kans dat de kralen wit uit gaan slaan en dat is weer jammer van het werk ;-)
Het materiaal:

Flesje voor in de babykamer

zaterdag 19 april 2014

Behang jongenskamer en ontdekking

De jongenskamer heeft een beetje saai behang. Ik kwam laatst een rolletje washitape tegen, rood met sterren. Vanavond heb ik een rand geplakt en vind het een stuk leuker geworden. 





In de jongens- en babykamer ligt blauwe vloerbedekking. Het blijkt zelfklevend te zijn, alleen even de bescherming loshalen. Ineens ligt het veel mooier



maandag 14 april 2014

Puzzel voor de kinderen

Bij Wil kwam ik een puzzel tegen, een doos, met verhoging en plaatje van Nederland. Ik heb het geheel op een kleiner formaat uitgeprint, het is veelal 1 op 12 wat zij maakt. Nieuwsgierig naar haar site? http://wilminidesign.blogspot.nl/