dinsdag 30 oktober 2012

Poppenhuisbeurs in Arnhem

Vandaag samen met T. naar de poppenhuisbeurs in Arnhem gegaan. In de Rijnhal zijn 200 kramen opgesteld. We zijn een uur of 5 aan het rondwandelen geweest langs alle kramen. Er is zo veel te zien, gereedschap, zelf gemaakte spullen, fabrieksmaaksels. Cottage style, helemaal vanuit Engeland, Duitse kramen, Belgische kramen, Bezoekers vanuit heel Europa, heel leuk.
Ik heb het een en ander kunnen kopen. Voor de ouderslaapkamer een 2 persoonsbed met 2 nachtkastjes en een garderobekast. Een ladekast voor in de huiskamer. Bij Templewood een heel stel zelf te maken plantjes. Bij een andere stand 2 auto's, groente en fruit, een schaal en een vaas. Een mandje voor de groente, een fruitschaal heb ik al. Ook heb ik stof gekocht om een matras te maken. Blauwe theedoeken en vaatdoekjes.
Ik heb nu niet alles uitgepakt, dat komt van de week thuis weer.

donderdag 18 oktober 2012

Samen tulpen freubelen

Vandaag is Annelies bij me gekomen. Eerder heb ik haar poppenhuizen kunnen  bekijken, nu kwam ze bij mij langs. "Een leuk huis, maar wel heel klein allemaal" 
Annelies heeft heel veel ponsen voor bloemen en bloemblaadjes. We hebben er naar gekeken, veel zijn er toch aan de grote kant voor bloemen/planten bij mijn huis.
Ze had ook roze en rode tulpen blaadjes bij zich voor mij, te klein voor haar huizen, voor mijn huis prima geschikt.
We zijn alle twee tulpen gaan maken. Ondertussen hebben we lekker zitten kletsen, de tulpen hebben nu een hart van zwart draad, daar had ik zelf niet aan gedacht. Ik zag nog wat handigs, ik gebruik steekschuim om de bloemen in te prikken en ze te laten drogen, maar dat schuim gaat zo kruimelen. Annelies gebruikt dit ook en heeft het schuim in aluminiumfolie gepakt, nu geeft het geen rommel meer af.
Ik heb de tulpen van ons allebei gefotografeerd, kan je het verschil in formaat zien.
Het was erg gezellig en voor mij ook zeer leerzaam.

1 op 12

1 op 24



woensdag 17 oktober 2012

1 op 24 bloemen

Van Melissa, van Melissa's miniwereld, hoorde ik dat bij Hanny, van  Trompke's poppenhuisminiaturen (www.trompke.nl) ook 1 op 24 "doe het zelf" bloemen  te koop zijn.
Ik heb de bloemen besteld bij haar en vandaag is de envelop binnen gekomen, heerlijk weer een paar soorten te maken. Ik heb 3 kleuren rozen, bloesemtakjes en lavendel ontvangen.
Ik ben heel benieuwd hoe deze pakketjes werken, blijf terug komen, dan zie je ze vanzelf voorbij komen.

vrijdag 12 oktober 2012

De baby

Zoals eerder geschreven vind ik de baby zo wel erg bloot en kouwelijk liggen. Van de week bedacht ik me dat ik in ieder geval een luier kon maken, een echte katoenen.


Omdat deze niet zo vaak verschoond hoeft te worden heb ik textiellijm gebruikt om de boel op z'n plek te houden. Vervolgens heb ik ook een badcape gemaakt van witte badstof en met textiel lijm was dit ook zo gepiept. Nu kan ze lekker liggen in haar, tot op heden onopgemaakte bed.

Van dit alles heeft ze geen weet, kijk maar hoe lekker ze slaapt.

zaterdag 6 oktober 2012

Poppenhuisbeurs in Rijswijk

Samen met Theo ben ik naar de Broodfabriek in Rijswijk geweest om spullen voor mijn poppenhuis te kopen. Mijn verlanglijstje in de tas mee genomen, de plattegrond van te voren al bestudeerd op aanwezigheid van 1:24 materiaal.
Ik heb leuke dingen kunnen kopen en hier een daar leuke praatjes gehad met de standhouders. Je kan merken dat er veel mensen staan die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt.
Boeken op tijdelijke kistjes

Stof voor o.a. handdoeken

Keuken spullen van melissasminiwereld

Blauw emaille keuken voorwerpen, zie ook het roestige vergiet

Plantenpotten

Plantenbakken, laag tafeltje en een bak

Hanglamp

Poppenhuisbeurs in Rijswijk

Deze lamp heb ik met de hanglamp en een stel andere lampjes van Theo gekregen. Ik ben er erg blij mee.
 Ook gevonden, een baby, ze ligt er nog wat kouwelijk bij. Ik hoop snel wat te kunnen maken voor haar...